Till innehållet

Mobilappar

Låt mobilen guida dig till spännande platser i hela länet!

Museet har producerat flera mobilappar som du enkelt kan använda i din telefon. Botanisera hemifrån eller ta med dig guiderna på utflykter till spännande platser i hela länet.

Upptäck historien
Upptäck historien består av flera tematiska guider som berättar om Stockholms läns historia. Appen har utvecklats av Stockholms läns museum och medverkande kommuner, nytt innehåll läggs till kontinuerligt. Upptäck historien riktar sig till alla som är intresserade av länets historia. Ladda ner appen via GooglePlay eller AppStore. Förenklad version på webben: https://upptackhistorien.onspotstory.com/upptackhistorien/sv/

Upptäck konsten
Via appen om konst i Stockholms län kan du upptäck kända och okända konstverk i den offentliga miljön. Just nu är det nio kommuner som finns med men fler kommer till efter hand. Ladda ner appen via GooglePlay eller AppStore.

 

Våra webbappar når du enklast är om du med mobilen skannar QR-koden eller i mobilens webbläsare skriver in kortlänken appguide.me/ab och följer länken till webbappen.

I appen “Kulturspår Botkyrka” kan du följa med på en tur från järnåldersgravar till miljonprogrammet med stopp vid ett 30-tal spännande platser. Spåren ger dig en inblick i människors vardagsliv och föreställningsvärld. Läs historierna och lyssna till personliga berättelser – från bronsåldern till modern tid!

I appen “Upptäck Hagalund” berättas om Hagalund i Solna som är ett spännande område. Här finns gammal historia, nya berättelser, pittoreska villor, majestätiska hus, betong, grönskande gårdar, dance hall och hip hop.

Appen “Stockholm Region Unstraight” uppmärksammas berättelser och platser i Stockholms län som är och har varit betydelsefulla för hbtq-samhället, dvs för homosexuella, bisexuella, transpersoner och queera. För att på så sätt göra dessa berättelser till en del av den allmänna historieskrivningen.

I appen “Upptäck Stockholms län” kan du hitta alla våra besöksmål och också lyssna på berättelser om några av dessa platser. Denna app är uppdelad på en del för norra länet och en för södra delen. Det finns så många spännande platser så de ryms inte i en app!

Tillgängligt landskap

Webbsidorna som handlar om “Tillgängligt landskap” fungerar också bra i mobilen, skriv in länken i telefonen: irismedia.se/landskapetshistoria dessa sidor är producerade av Iris media.

close-icon