Guide-appar

Våra appar och digitala vandringar guidar dig till spännande platser i länet. Lär dig mer om offentlig konst och historia.

Upptäck historien

Upptäck historien består av flera tematiska guider som berättar om Stockholms läns historia. Appen har utvecklats av Stockholms läns museum och medverkande kommuner, nytt innehåll läggs till kontinuerligt. Upptäck historien riktar sig till alla som är intresserade av länets historia. Ladda ner appen gratis via GooglePlay eller AppStore.

Upptäck konsten

Via appen om konst i Stockholms län kan du upptäcka kända och okända konstverk i den offentliga miljön. Just nu presenteras konst från 13 kommuner. Fler kommer till efter hand. Appen är ett samarbete med medverkande kommuner. Du kan ladda ner appen gratis via GooglePlay eller AppStore.

Andra digitala guider

Kulturspår Botkyrka

I den digitala guiden Kulturspår Botkyrka kan du följa med på en tur från järnåldersgravar till miljonprogrammet med stopp vid ett 30-tal spännande platser. Spåren ger dig en inblick i människors vardagsliv och föreställningsvärld. Läs historierna och lyssna till personliga berättelser – från bronsåldern till modern tid!

Använd kameran i en smart telefon eller surfplatta för att läsa av QR-koden nedan eller klicka på länken.

En kod som används till mobilen.
QR-kod till Kulturspår Botkyrka.

Tillgängligt landskap

Tio kulturhistoriska miljöer i länet har valts ut som tillgängliga landskap. Platserna går att besöka med rullstol och barnvagn och de flesta har både toalett- och fikamöjligheter. Ljudspåren är berättelser som levandegör platsen. För den som behöver finns också syntolkande ljudspår som beskriver landskapet anpassat för synsvaga.

Webbplatsen fungerar bra i mobilen. Använd QR-koden nedan eller klicka på länken.

QR-kod till Tillgängligt landskap