Guide-appar

Låt mobilen guida dig till spännande platser i hela länet! Ladda ner Stockholms läns museums appar till din telefon så har du alltid museet i fickan. Eller ge dig ut på upptäcktsfärd utan att röra mer än ett finger.

Andra digitala guider

Kulturspår Botkyrka

I den digitala guiden “Kulturspår Botkyrka” kan du följa med på en tur från järnåldersgravar till miljonprogrammet med stopp vid ett 30-tal spännande platser. Spåren ger dig en inblick i människors vardagsliv och föreställningsvärld. Läs historierna och lyssna till personliga berättelser – från bronsåldern till modern tid!

Använd kameran i en smart telefon eller surfplatta för att läsa av QR-koden eller skriva in appguide.me/ab i webbläsaren.

En kod som används till mobilen.
QR-kod till Kulturspår Botkyrka.

Tillgängligt landskap

Tio kulturhistoriska miljöer i länet har valts ut som tillgängliga landskap. Platserna går att besöka med rullstol och barnvagn och de flesta har både toalett- och fikamöjligheter. Ljudspåren är berättelser som levandegör platsen. För den som behöver finns också syntolkande ljudspår som beskriver landskapet anpassat för synsvaga.

Webbplatsen fungerar bra i mobilen. Använd QR-koden eller den här länken: irismedia.se/landskapetshistoria Dessa sidor är producerade av Iris media.

QR-kod till Tillgängligt landskap