Sök
Till innehållet

Lediga tjänster

Stockholms läns museum söker:

Digital producent

Stockholms läns museum befinner sig mitt i ett spännande förändringsarbete. För ett år sedan stängde vi våra publika lokaler för att nu slå in på en mer rörlig och digital bana. Vi sitter tillfälligt i Flemingsberg.

Vårt nya uppdrag är att:

  • Vara ett digitalt museum med uppgift att samordna vetenskaplig insamling, bearbetning och förmedling av kunskaper om hela regionens kulturmiljö, kulturarv, konst och hemslöjd.
  • Vara en utåtriktad konsultativ expertinstitution riktad till länets alla kommuner, hembygdsrörelse och civilsamhälle gällande kulturmiljö-, kulturarvs-, musei- och hemslöjdsområdet.

Organisationen består av 19 medarbetare fördelad på två länskulturuppdrag, Länsmuseet och Slöjd Stockholm. Vi ansvarar för uppsökande pedagogik och lärarfortbildningar, digitala produktioner och kunskapsuppbyggande projekt
kring länets kulturmiljöer, rådgivning till kommuner och civilsamhälle, fotoinsamling och samlingsförvaltning samt främjande av hemslöjd och kursverksamhet inom slöjdområdet. Nu söker vi en digital producent för en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter
Du blir ansvarig för att driva, hålla ihop och producera våra digitala produktioner, till exempel digitala utställningar och poddar. Arbetet är av skiftande natur och du behöver kunna jobba långsiktigt samt agera snabbt.

Kvalifikationer
Du har genomgått en utbildning inom högskola eller motsvarande med inriktning mot digitala medier/digital produktion och har några års arbetslivserfarenhet inom området.

Du är van vid att driva projekt samt sätta och följa mätbara mål. Du har erfarenhet av att göra digitala produktioner och känner väl till medielogiken i det digitala landskapet. Du har insikter i trender och det senaste inom digital produktion. Du är väl förtrogen med bild-, film- och ljudprogramvaror, kan webbteknik och programmering. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och har ett utvecklat bildseende. Du är van vid ett agilt arbetssätt.

Meriterande är kunskap inom konst, slöjd, kulturmiljö- och kulturarvsområdet.

Museet lägger stor vikt vid personlig lämplighet och som person är du positiv, pedagogisk, social och noggrann. I din yrkesroll är du en kreativ problemlösare, van vid att fatta självständiga beslut och har förmåga att hantera ett stort personligt ansvar.

Stockholms läns museum eftersträvar en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidareanställning, 100% Heltid, 39,5 tim/vecka. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde snarast.

Kontaktpersoner
Mer information om tjänsten lämnas av museichef Annelie Kurttila, 08-586 194 40. Fackliga företrädare för DIK Mattias Broström, tel 076-526 94 73.

Varmt välkommen att ansökan med CV och personligt brev till ansokan@stockholmslansmuseum.se senast 10 mars 2019.

Vi undanber oss alla erbjudanden om köp av annonsplats eller rekryteringsstöd. Vi ber om respekt för detta.

close-icon