¨

Fotoutställning på Roslagsmuseet

Datum: 2023.11.07 - 2023.11.18

En person ligger i solen på en balkong. Endast en fot sticker upp.

”Vårlycka” av Eira Nordström Källström

I november besöker Stockholms läns museum Roslagsmuseet med fotoutställningen Ofiltrerat. Bilderna i utställningen kommer från länsmuseets samling Samtidsbild och har skickats in av invånare från hela länet. Fotografierna ger en unik bild av människor vardagsliv och hur de ser på platsen de befinner sig på.

Med Samtidsbild låter vi länsinvånarnas bilder gå direkt in i våra samlingar – ofiltrerat.

Samtidsbild är Stockholms läns museums plattform för insamling av länsinvånarnas digitalt födda fotografier. Användarna väljer själva vilka fotografier som ska vara del av museets samlingar genom att ladda upp dem på Samtidsbild. Du kan också själv bidra med dina bilder som sen blir en del av vår gemensamma historia.

Fotoutställningen Ofiltrerat pågår 7–18 november 2023. Utställningen besöker också Torekällbergets museum i Södertälje 21–27 november och ValstaKonst i Valsta 29 november–4 december.

Läs mer om utställningen Ofiltrerat

Vernissage

Den 7 november invigs fotoutställningen Ofiltrerat på Roslagsmuseet.
Kl 12.30 Invigningstal och visning av utställningen

Program

Den 11 november arrangeras en programpunkt där Stockholms läns museum berättar om insamling av samtidsbilder och Roslagsmuseet berättar om platsen historia och visar äldre bilder från arkiven.

Kl 12.00–14.30
Stockholms läns museum berättar om insamling av samtidsbilder från Norrtälje, luckor i arkiven och betydelsen för historieskrivningen.

Personal från Roslagsmuseet berättar om platsens historia och visar äldre bilder från arkiven.

Personal från Stockholms läns museum finns på plats för att prata om insamling med besökare och berätta om utställningen.

Roslagsmuseet

Öppettider

Öppettider under utställningsperioden:
Tisdag–fredag kl 12.00–16.00
Lördag 11 november kl 11–15 (Arkivens dag)
Lördag 18 november kl 12–15

Söndag–måndag stängt

Webbplats

Roslagsmuseet (norrtalje.se)