Kulturspår Botkyrka

Slagsta hällristning. Foto: Jeanette Andersson

I norra Botkyrka finns tre kulturspår, korta vandringar med skyltar som som berättar om platserna och deras historia. Det är lätt att komma till de tre kulturspåren från respektive tunnelbanestationer: Fittja, Hallunda och Norsborg.

Skyltar och ljudspår

Vid flera av kulturspårens olika stopp finns skyltar uppsatta som berättar om platsen. Du kan läsa mer om bygdens historia genom att klicka dig vidare till respektive kulturspår nedan. Text och bild kompletteras av ljudspår där du kan lyssna på människors personliga berättelser om platserna.

Kartorna

På varje besöksmål (kulturspår) finns en kartbild som visar spårets sträckning. Kartan nedan ger en överblick över alla tre spåren. Den visar också andra spår: Mälarpromenaden längs vattnet och Hälsans Stig (i Fittja och Hallunda). Kulturspåren är märkta med blå färg.

Onspot Story

Informationen om de tre kulturspåren finns också hos Onspot Story. Informationen är närmast identisk med den som finns på denna sida. Men om du använder Onspot Story i din mobila enhet så kan du se var du befinner dig på kartan och om du är nära ett stopp. Däremot finns inte kulturspårets sträckning utmärkt, som på de kartor du hittar här.

Kulturspår Botkyrka (onspotstory.com)

En kod som används till mobilen.
Skanna QR-koden för att öppna Onspot Story Kulturspår Botkyrka i din mobiltelefon eller surfplatta.