¨

Grön matkultur under tusen år – Köksväxternas historia i arkeologiska material 800–1850

Datum: 2023.03.28 - 2023.03.28

Ämnen: Digitalt, Medeltiden

Välkommen till ett webbinarium ti samarbete med Medeltidsmuseet. I veckans sändning medverkar Karin Lindeblad och Jens Heimdahl. Vad odlades i köksträdgården förr, vilka vilda växter användes och hur såg den inhemska trädgårdskulturen ut? I ett nytt projekt sammanställer vi arkeobotaniska resultat från över 200 platser i Sverige och ger en ny samlad bild av grön matproduktion under 1000 år.

Tillsammans med Medeltidsmuseet arrangerar vi i mars en serie webbinarier om arkeologiska undersökningar i länet. Samtalen sänds på Stockholms läns museums Facebook-sida.

Klicka här för att se webbinariet.

På bilden: Arkeobotaniker Jens Heimdahl studerar äldre odlingslager i Inre hamnen i Norrköping. Foto: Karin Lindeblad, Arkeologerna.