En dans på rosor

Konstnär: Valeria Montti Colque, 2014

Det sprakar av färger och bilder i gångtunneln vid södra utgången i Handens pendeltågsstation. Japanska vågor, dalahästar, bergstoppar, fåglar, blommor, ryska dockor, en hiphopdansare och fantasifigurer. Allt samsas och bildar två långa målningar på väggarna. Fåglar återkommer. Blåmesar och skator. Taket är målat i regnbågens alla färger. 

©Valeria Montti Colque/Bildupphovsrätt 2022 Foto Rebecka Walan

På ett ställe finns en graffitimålare med en sprayburk i handen. Du hittar också en hiphopdansare som dansar på moln. Ur molnen reser sig en stint stirrande blå varg. Pälsen är elektrisk.

Konstnären berättar om regnbågen i det välvda taket:
“Den representerar vandringen mot drömmarnas mål, drömmar som förhoppningsvis kan gå i uppfyllelse en vacker dag när man når slutet.”

Att gå igenom tunneln är som att kliva in en magisk värld där allt kan hända. Där skilda kulturer och världar samsas med varandra. Där djur och natur intar en viktig plats i tillvaron. Tack vare bildrikedomen kan du upptäcka något nytt varje gång du passerar. Passa på att titta lite extra nästa gång du har vägarna förbi.

Målningen har kommit till i samverkan med Graffitiförmedlingen och två ungdomar från Haninge: Bilal Zubeidat och Martin Silvikko.

©Valeria Montti Colque/Bildupphovsrätt 2022 Foto Rebecka Walan

Följ med in i ateljén och hör konstnären berätta om sitt verk.

close-icon