Sök

Offentlig konst

©Maria Ängkvist Klyvare/BUS 2017 Fotograf: Elisabeth Boogh

I Stockholms län finns en stor samling offentlig konst en konstskatt som är helt gratis att besöka. Samlingen består av skulpturer i brons, konst på väggar och konstnärliga gestaltningar i olika miljöer såsom pendeltågsstationer.

Vi har valt att lyfta fram den konst som är lättillgänglig för de allra flesta och som visas i kommunernas utemiljöer. Konstverken hittar du under varje kommun och på kartan, välj då att filtrera på offentlig konst

Vill du boka en konstvandring? Kanske bjuda dina anställda på en konstrunda i kommunens centrum? Eller är ni en förening som vill att se på konsten tillsammans. Vi erbjuder visningar av konsten i din kommun.

För mer information: rebecka.walan@stockholmslansmuseum.se

Konstverken på denna hemsida skyddas av upphovsrätt enligt upphovsrättslagen (SFS 1960:729). Det innebär att konstverken inte får återges eller tillgängliggöras för allmänhet utan tillstånd från rättsinnehavaren. Exempel på nyttjanden som kräver tillstånd är kopiering av konstverk till hemsidor, interna nätverk eller annat tillgängliggörande eller mångfaldigande av verket, oavsett metod. Konstverk av upphovsmän som företräds av BUS återges på denna hemsida med tillstånd av BUS, www.bus.se. Vill du på något sätt nyttja verken måste du kontakta BUS. Telefon 08- 54 55 33 80.

Besök länet

Från röse till slott - gör en utflykt och upptäck länets alla fantastiska platser.

Filtrera:

Se fler filter Se färre filter
close-icon