Till innehållet

Lediga tjänster

Just nu söker vi:

Digital redaktör/konceptutvecklare

Stockholms läns museum befinner sig mitt i ett spännande förändringsarbete. För drygt ett år sedan stängde vi våra publika lokaler för att slå in på en mer rörlig och digital bana. Vi sitter tillfälligt i Flemingsberg.

Vårt nya uppdrag är att:

  • Vara ett digitalt museum med uppgift att samordna vetenskaplig insamling, bearbetning och förmedling av kunskaper om hela regionens kulturmiljö, kulturarv, konst och hemslöjd.
  • Vara en utåtriktad konsultativ expertinstitution riktad till länets alla kommuner, hembygdsrörelse och civilsamhälle gällande kulturmiljö-, kulturarvs-, musei- och hemslöjdsområdet.

Organisationen består av 19 medarbetare fördelad på två länskulturuppdrag, Länsmuseet och Slöjd Stockholm. Vi ansvarar för uppsökande pedagogik och lärarfortbildningar, digitala produktioner och kunskapsuppbyggande projekt

kring länets kulturmiljöer, rådgivning till kommuner och civilsamhälle, fotoinsamling och samlingsförvaltning samt främjande av hemslöjd och kursverksamhet inom slöjdområdet. Nu söker vi en digital redaktör/konceptutvecklare för en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter

Du blir ansvarig för att leda arbetet med våra digitala produktioner, t ex digitala utställningar, kurerat material, pedagogiska hjälpmedel och poddar i samarbete med museets sakkunniga. Arbetet är av skiftande natur och du behöver kunna jobba långsiktigt samt agera snabbt.

Du kommer att:

  • Utveckla nya digitala koncept utifrån museets verksamhetsplan och mål.
  • Ansvara för datadriven utveckling av våra projekt
  • Arbeta nära museichef och kommunikatör gällande publiceringar, paketering och digital spridning av museets projekt
  • Inspirera och utbilda personalen kring digital utveckling
  • Återkoppla löpande och analysera det digitala arbetet till både ledningsgrupp och medarbetare 

Kvalifikationer

Du har genomgått en utbildning inom högskola eller motsvarande med inriktning mot digitala medier/digital produktion och har några års arbetslivserfarenhet inom området.

Du är driven och van vid att leda projekt samt sätta och följa mätbara mål. Du har erfarenhet av att göra digitala produktioner och utställningsverksamhet, fysiska och eller digitala, och känner väl till medielogiken i det digitala landskapet. Du har omvärldskoll och är van vid att analysera publikströmmar och beteenden. Du är flyhänt på olika publiceringsplattformar. Du har insikter i trender och det senaste inom digital produktion. Du är väl förtrogen med bild-, film- och ljudprogramvaror och kan webbteknik. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och har ett utvecklat bildseende. Du är van vid ett agilt arbetssätt.

Meriterande är kunskap inom programmering och konst, historia, kulturhistoria eller slöjd.

Museet lägger stor vikt vid personlig lämplighet och som person är du positiv, pedagogisk, social och noggrann. I din yrkesroll är du en kreativ problemlösare, van vid att fatta självständiga beslut och har förmåga att hantera ett stort personligt ansvar.

Stockholms läns museum eftersträvar en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, 100% Heltid, 39,5 tim/vecka. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde snarast.

Kontaktpersoner

Mer information om tjänsten lämnas av museichef Annelie Kurttila, 08-586 194 40. Fackliga företrädare för DIK Mattias Broström, tel 076-526 94 73.

Varmt välkommen att ansökan med CV och personligt brev till ansokan@stockholmslansmuseum.se senast 20 december 2019.

close-icon