Korv-Ingvar var en välkänd profil i Solna. Ingvar Rogell, som han egentligen hette, började sin livslånga gärning som korvförsäljare 1948. Då var han 28 år gammal. Han kom senare att kallas för Korv-Ingvar, men blev inte bara känd som korvförsäljare, utan också som en person som brydde sig om de svaga i samhället. Det visade sig på olika sätt som att människor med problem kunde få en gratis korv, men han tog sig tid också tid att lyssna och prata med dem som behövde någon att tala med.
Under julen besökte han Karolinska Sjukhusets cancerklinik för barn och uppträdde med sång och musik. Korv-Ingvar stöttade också ungdomarna i Solna med spelardräkter till knattelagen. Han utförde mycket gott i det tysta.
Efter hans död samlade Solnaborna in namnunderskrifter och överlämnade dessa till kultur- och fritidsnämnden. De ville hedra legenden genom att döpa platsen intill korvkiosken där han sålt korv efter hans namn. Istället blev det en staty.
Konstnären Thomas Qvarsebo har med humor och värme skulpterat en korvgubbe i rostfritt stål. Mannens rock är likadan som den Korv-Ingvar bar år 1948 när han började sälja korv. Skulpturen är placerad på det lilla torget intill korvkiosken vid T-banestationen i Solna centrum.