På Storgatan i Södertälje står Christina Sandberg staty. Hon var en uppskattad Södertäljeprofil, frälsningssoldaten som i ur och skur stod mitt i centrum och samlade in pengar till behövande i 40 års tid. Hennes närvaro på Storgatan blev en trygghet för många. Hon påminde om betydelsen av ideellt engagemang och den enskilda människans möjligheter att göra skillnad. Vid millenieskiftet valdes hon till århundradets Södertäljebo.
Statyn av henne är gjord av Gunilla Wihlborg och är placerad på samma plats där Christina Sandberg stod från 1965 fram till 2005. Mot slutet hade hon rullator och var 89 år.
Det är lätt att tänka att hennes drag och gestalt har något kraftfullt över sig. Men är det verkligen så? Eller handlar det om hur vi är vana vid hur kvinnogestalten ofta avbildas i det offentliga rummet? Som en gracil nymf, ofta lättklädd eller helt avklädd. Damen här ber inte om ursäkt för sig, hon står stadigt på marken med rejäla skor. Hon har ett uppdrag, nämligen att hjälpa behövande. Frälsningsarméns tidning Stridsropet håller hon hårt tryckt mot bröstet och blicken är riktad mot fjärran.