Bidra till vår gemensamma historia

Vad roligt att du har hittat hit! Här hittar du våra pågående insamlingar. Hoppas du vill vara med och skapa vårt gemensamma kulturarv.

Aktuella insamlingar

Två påskharar på väg till påskmiddag

#Sollentuna

Bor du i Sollentuna kommun? Eller är du kanske uppvuxen här? Just nu samlar vi bilder och berättelser från Sollentuna. Insamlingen pågår till och med våren 2023.
Vi söker bilder som skildrar din vardag i Sollentuna. Du kan till exempel fotografera ditt hem, vad du gör på fritiden, vägen till jobb eller skola, en betydelsefull plats eller förändringar i utomhusmiljön.

Ständigt pågående insamlingar

Samtidsbild

Samtidsbild är Stockholms läns museums plattform för insamling av länsinvånarnas digitalt födda bilder. Tillsammans ger de uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län.

Vill du bidra till Samtidsbild? Du kan själv välja vad du vill bidra med för motiv eller följ oss i sociala medier för inspiration. Bilderna ska vara nytagna och fotograferade med mobiltelefon (smartphone) eller digital kamera.

Äldre bilder

Har du äldre bilder som du vill bidra med? Vi är alltid intresserade av att samla in bilder som visar hur livet i länet såg ut förr.

Läs mer om äldre bilder här