Bidra till vår gemensamma historia

Vad roligt att du har hittat hit! Här hittar du våra pågående insamlingar. Hoppas du vill vara med och skapa vårt gemensamma kulturarv.

Aktuella insamlingar

Vevradio

Tankar om beredskap

Under 2024 arbetar Stockholms läns museum med insamling kring beredskap. Insamling på museer är viktiga för att i framtiden kunna förstå hur människor har tyckt, tänkt och levt. Med denna insamling vill vi på länsmuseet undersöka hur länsinvånarna resonerar i dag.

Sedan mars i år är Sverige medlem i Nato efter tvåhundra år av fred och alliansfrihet. Vi har en pågående klimatkris och kriget i Ukraina verkar inte se någon ände. Myndigheterna uppmanar till att förbereda oss för olika typer av kriser. Hur resonerar du? Här kan du dela med dig av dina tankar och ladda upp dina bilder kring beredskap. De sparas detta för framtiden i museets arkiv.

Hur tänker du kring beredskap inför möjliga samhällskriser? Dela med dig!

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad. Anmäl dig här – esmaker.com.

Vi samlar även in berättelser, följ länken nedan för att bidra.

Ständigt pågående insamlingar

Samtidsbild

Samtidsbild är Stockholms läns museums plattform för insamling av länsinvånarnas digitalt födda bilder. Tillsammans ger de uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län.

Vill du bidra till Samtidsbild? Du kan själv välja vad du vill bidra med för motiv eller följ oss i sociala medier för inspiration. Bilderna ska vara nytagna och fotograferade med mobiltelefon (smartphone) eller digital kamera.

Äldre bilder

Har du äldre bilder som du vill bidra med? Vi är alltid intresserade av att samla in bilder som visar hur livet i länet såg ut förr.

Läs mer om äldre bilder här