Bidra till vår gemensamma historia

Vad roligt att du har hittat hit! Här hittar du våra pågående insamlingar. Hoppas du vill vara med och skapa vårt gemensamma kulturarv.

Aktuella insamlingar

Täby galopp

Mitt Täby

Bor du i Täby kommun? Eller är du kanske uppvuxen här? Just nu samlar vi bilder från Täby. Insamlingen pågår till och med februari 2024.

Vi söker bilder som skildrar din vardag i Täby. Du kan till exempel fotografera ditt hem, vad du gör på fritiden, vägen till jobb eller skola, en betydelsefull plats eller förändringar i utomhusmiljön.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad. Anmäl dig här – esmaker.com.

Vi samlar även in berättelser, följ länken nedan för att bidra.

Ständigt pågående insamlingar

Samtidsbild

Samtidsbild är Stockholms läns museums plattform för insamling av länsinvånarnas digitalt födda bilder. Tillsammans ger de uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län.

Vill du bidra till Samtidsbild? Du kan själv välja vad du vill bidra med för motiv eller följ oss i sociala medier för inspiration. Bilderna ska vara nytagna och fotograferade med mobiltelefon (smartphone) eller digital kamera.

Äldre bilder

Har du äldre bilder som du vill bidra med? Vi är alltid intresserade av att samla in bilder som visar hur livet i länet såg ut förr.

Läs mer om äldre bilder här