Till innehållet

#ÖVERGIVNAPLATSER

Har du fotat en övergiven plats? Har du kanske rentav ett ödehus till granne? Överallt i länet finns övergivna, bortglömda platser och hus. Platser som bär på ovärderlig historia och minnen. Om vi inte dokumenterar dessa platser är det lätt hänt att de skrivs ut ur historien, och försvinner ur våra minnen. Rysslägret i Lissma är en sådan plats, utan fotona skulle huset vara ett minne blott, för idag är platsen tom och huset borta. 

På sociala medier kryllar det av hashtags i stil med #urbexstockholm, #urbanphotography och #ue som alla visar upp mängder av bilder på övergivna platser, ödehus och bortglömda miljöer. Nu, i samband med vår nya digitala utställning Platsen utanför,  vill vi ha dina bilder på dessa platser så att vi kan arkivera dem för framtiden! Ladda upp bilderna i appen Samtidsbild och tagga bilden #samtidsbild och #övergivnaplatser.

Minnen i sociala medier är flyktiga och om ingen samlar in dem, är det lätt hänt att de försvinner. Låt dina bilder bli en del av historieskrivningen, och tipsa dina vänner om att göra detsamma. 
 
Läs mer här: samtidsbild.se
close-icon