Till innehållet

Norrtälje konsthall

Utställningsperiod: 19 juni – 26 september 2021

 

Utställning: Jitish Kallat – Epicycles och Reena Saini Kallat – Deep rivers run quiet 

Norrtälje konsthall presenterar två separatutställningar med Mumbai-baserade konstnärerna Reena Saini Kallat och Jitish Kallat. Det är deras första soloutställningar i Sverige som visar både tidigare och senare arbeten. Utställningarna ger en omfattande upplevelse av deras konstnärliga arbeten. Verken skiftar mellan det stora och det mikroskopiska, det ekologiska och det existentiella, det planetariska och det kosmiska. Utifrån en gemensam utgångspunkt tar verken olika riktningar genom vilken de undersöker världen. 

Reena Saini Kallats arbeten har de senare åren undersökt gränser, territorier och kartor. Huvudfrågorna har återkommit som former i hennes konstnärskap och pekat på historiska berättelser samt hur mänskligheten har lämnat historiska avtryck på geografin.  

Jitish Kallats arbeten berättar om hans långvariga engagemang för frågor som berör tid, förgänglighet, det ekologiska och det kosmologiska. Utställningen är en sammansättning av konceptuella och sensoriska propositioner genom en serie stora formatmålningar, teckningar, skulpturer och video. Det tidigaste arbetet som presenterats är en 1-kanals-video med titeln Forensic Trail of the Grand Banquet (2009) som åberoparen resa genom rymden där planetformationer och stjärnformationer, galaktiska kluster och nebulosor ersätts av hundratals röntgenbilder av mat. 


Hitta hit:
Norrtälje konsthall
Galles gränd 7

Med kollektivtrafik:
Buss 676 från Tekniska högskolan i Stockholm.
Buss 677 från resecentrum i Uppsala.

Kontaktuppgifter:
0176-714 09
konsthall@norrtalje.se

Öppettider:
Tisdag: 12.00–16.00
Onsdag: 12.00–16.00
Torsdag: 12.00–16.00
Fredag: 11.00–16.00
Lördag: 12.00–16.00

Hemsida:
kultur.norrtalje.se 

 

 

close-icon