Till innehållet

Marabouparken konsthall

Utställningsperiod: 19 juni – 3 oktober 2021

 

Utställning: Eli Maria Lundgaard – An Inside within Another Inside 

Marabouparken är glada att presentera den första mer omfattande utställningen av den norska konstnären Eli Maria Lundgaards verk i Sverige. Här ingår både nyproducerade och äldre verk. Utställningen An Inside within Another Inside är en myllrande skulptural scen där kroppar – mänskliga och andra – ljudar, tränger sig på, löses upp och bjuder in till såväl vällust som obehag. 
 
I utställningen visas bland andra filmverken Barbarian och A Home for Occupants, vilka båda prövar organismers genomtränglighet och sammanblandning. De gestaltar ett förfrämligande av det bekanta, i mellanrummet som uppstår mellan fakta och fiktion. Lundgaard ger i utställningen utryck för  intresse för konsten som tvivel, tvetydighet, ambivalens och fråga. Det påträngande och inkräktande öppnar på samma gång upp för nyfikenhet och gemenskap. 
 
Kroppens rörelser i sin omgivning, och rörelserna inuti kroppen, förändrar den. Allting utanför kroppen definierar dess yta och inre – även insidan kommer utifrån. I mötet med konsten blir du en annan.

Här presenterar konsthallschefen Helena Holmberg utställningen:
https://www.youtube.com/watch?v=now8xWppu_Q

Hitta hit:


Marabouparken konsthall, Löfströms allé 7–9, Sundbyberg 

Öppettider:
Onsdag: 12–16
Torsdag: 12–16
Fredag: 12–16
Lördag: 12–16
Söndag: 12–16

Entré:
100 kr (Pensionär/studerande 80 kr)
 

Hemsida:
Marabouparken konsthall 

 

close-icon