Till innehållet

Platsverkstan i Sollentuna

Var med och skriv historia!

Nu har turen kommit till Sollentuna! Kanske har du märkt att det pågår en hel del förändringar här? Detta beror på att Sollentuna är en regional stadskärna och en del av en större utvecklingsplan för hela Stockholmsregionen.  

Eftersom platsen håller på att förändras söker vi nu efter minnen, bilder och tankar från dig som bor, jobbar eller på annat sätt har en koppling till platsen. Vi hoppas att du vill vara med och bidra till berättelsen om Sollentuna.

Vill du vara med?

På webbsidan Samling pågår – Bidra finns allt som du behöver veta om insamlingen samt hur du gör för att bidra.

Samtliga bilder och berättelser som kommer in till museet arkiveras för framtiden och blir på en del av vårt gemensamma minne. Ett urval av bilder och berättelser kommer även att presenteras i en utställning på vår webb.

Platsverkstan Sollentuna pågår under 2022 och våren 2023.

Under våren 2022 skapades en dansfilm i Sollentuna; ett resultat av projektet Platsverkstan Dans. Klicka på länken för att se filmen och läsa mer: https://stockholmslansmuseum.se/upptack/platsverkstan/ready-set-go/

Vi arrangerade också en fototävling tillsammans med Biblioteken i Sollentuna för att samla in Sollentunabornas samtidsbilder. Hela 391 bilder kom in och 90 personer deltog. Bilderna kommer sparas för framtiden och blir på så sätt en del av vår gemensamma historia. Vill du ta del av bilderna, följ länken och välj samling “Sollentuna 2022”: https://stockholmslansmuseum.se/samlingar/samling-pagar/alla-bilder/

Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar

Moa Beskow
Etnolog, projektledare Platsverkstan Sollentuna
Telefon: 076-526 94 30, 08-123 379 45
Mejl: moa.beskow@regionstockholm.se

 

close-icon