Mellan husen på Brandbergens topp

Platsverkstan Dans Brandbergen

I filmen Mellan husen på Brandbergens topp får vi följa olika personer som rör sig genom centrala Brandbergen, deras vardagsliv, rörelsemönster och berättelser. Filmen är en koreografisk stafett mellan boxningsklubben och dansbanan där vi får inblick i skilda verkligheter och upplevelser av platsen Brandbergen.

Dansfilmen har skapats av scenkonstgruppen Johanssons pelargoner och dans i samarbete med filmaren Jennifer Drotz Ruhn. Filmen är en del av projektet Platsverkstan Dans med målet att gestalta människors tankar och minnen kopplade till Brandbergen.
Till grund för filmen ligger koreografernas möte med människorna och platsen samt insamlat enkät- och intervjumaterial från etnolog Moa Beskow från Stockholms läns museum.

Om filmen

Produktion: Johanssons pelargoner och dans
Regi och koreografi: Annica Styrke, Linnéa Sundling och Karin Wiklund
Foto och klipp: Jennifer Drotz Ruhn
Musik: Anna Haglund
Ljud: Stuart Docherty
Grafisk formgivning: Hannah Baklien och Sepidar Hosseini

Om projektet

Platsverkstan Dans Brandbergen är en del av projektet Platsverkstan Haninge där målet är att samla och förmedla människors tankar, minnen och känslor kopplade till platsen. Platsverkstan Dans är ett samarbete mellan danskonsulenterna i Region Stockholm, Stockholms läns museum och Haninge kommun.
Projektet har genomförts med stöd från Kulturrådet. Tack också till alla som bidragit med sina berättelser!

close-icon