Till innehållet

Digitala stadsvandringar

Se dig omkring på platser i förändring

Du kan du ta del av våra digitala stadsvandringar! Först ut är Barkarbystaden där du som digital besökare kan se dig omkring i den framväxande staden. Du får ta del av platsens historia, se arkeologiska fynd och höra röster från de boende. Du får också veta mer om byggnader, arkitektur och offentlig konst och du kan se dig omkring på egen hand i vårt 360-filmade material.

För att ta del av vandringen trycker du på ”play” i rutan här nedanför. Höj volymen eller ta på dig ett par hörlurar så kan du ta del av vandringen på bästa sätt. Genom att navigera med pilarna längs marken i vandringen, eller trycka på ”nästa panorama” i nederkant kommer du vidare till nästa plats. Om det inte fungerar i mobilen prova denna länk i stället.


 

De digitala stadsvandringarna är en del av projektet Platsverkstan och ett nytt sätt att presentera vårt insamlade material och förmedla kunskap om utvalda platser i länet. De platser vi fokuserar på i Platsverkstan är utpekade som regionala stadskärnor i den regionala utvecklingsplanen för Stockholm (RUFS 2050). På platserna planeras det för att utveckla stadslivet i form av bostäder, arbetsplatser, kollektivtrafik, service och kultur.

I projektet Platsverkstan arbetar olika kompetenser med att engagera länsinvånarna och att dokumentera platsen och samla in ny kunskap. Vi gör intervjuer och observationer på platsen, söker bland arkeologiska fynd och i arkiven. Delar av materialet från Barkarby är insamlat med hjälp av sommarjobbande ungdomar, anställda av Järfälla kommun, under handledning av oss på museet.

Filmerna är producerade med stöd av Länsstyrelsen i Stockholms län och i samarbete med Film Stockholm. Stort tack till alla privatpersoner och boende som bidragit!

close-icon