Sök

Söktips

Skriv in ett eller flera sökord i rutan. Du kan söka på:
• en plats – till exempel Märsta eller Västerhaninge kyrka
• ett motivord – till exempel häst eller traktor
• ett personnamn – kan vara fotografens namn eller den avbildades.

Att välja rätt sökord är nyckeln till en lyckad sökning. Testa att använda synonymer om du inte hittar fotografiet du söker. En synonym till traktor kan vara arbetsfordon. Börja med specifika sökord, som till exempel häst. Om det inte blir några träffar söker du med ett vidare begrepp som t ex djur.

Skriver du flera ord i rad, som till exempel Västerhaninge kyrka, får du träffar på alla bilder som innehåller både ordet Västerhaninge och kyrka. Genom att sätta citationstecken runt orden ”Västerhaninge kyrka” visas bara bilder på den valda kyrkan.

Sökfunktionen söker i all text som finns till varje bild och därför kan även bilder som inte innehåller motivet du sökte dyka upp. Men på så vis kanske du hittar oväntade bilder!

Kommentarsrutan

Har du mer information och kunskap om museets fotografier? Kanske visar fotografiet släktingar till dig eller är du med själv på bilden? Eller vet du var bilden är tagen?

Hjälp oss gärna med mer uppgifter genom att fylla i kommentarsrutan som finns under varje bild. Det är viss fördröjning innan vi publicerar kommentarerna.

Andra frågor om fotografierna

Om du har andra frågor om bilderna hör av dig till
foto@stockholmslansmuseum.se
Dela gärna fotografierna via Facebook och Twitter! Använd länkarna som finns vid varje bild.

close-icon