Sök

Dokumentation 14.53

Stockholms läns museum och Stockholms stadsmuseum ber dig och andra stockholmare att dela med er av era upplevelser av dådet i city fredag 7 april, som dokumentation för framtiden.

Fredagen den 7 april klockan 14.53 drabbades Stockholm av ett terrordåd på Drottninggatan i centrala Stockholm. Många människor drabbades direkt och på plats, men händelsen påverkar många fler. Inte minst den som bor i och runt om staden. Det är en händelse som var och en kommer att bära med sig. Tyvärr kommer den också att bli en del av berättelsen om Stockholm.

Vill du dela din berättelse om fredagens dåd? Stadsmuseet och Stockholms läns museum vill gärna få din upplevelse, som dokumentation för framtiden. Tankar, minnen, bilder, samtal och inlägg på sociala medier kring händelsen är viktiga att bevara. Därför efterfrågar vi privata fotografier, berättelser och konversationer i samband med dådet, för att spara dem för eftervärlden.

Alla är välkomna att bidra, oavsett om du bor, arbetar här eller besökte staden vid tidpunkten. Du som befann dig på annan ort och hade kontakt med någon närstående i staden om det som inträffat, får också gärna vara med.

På webbplatsen dokumentation1453.tumblr.com, kan du bidra på tre sätt:

  • Lägg upp fotografier på Samtidsbild, som Stockholms läns museum publicerar och sedan arkiverar
  • Lämna din berättelse, som sedan ingår i Stadsmuseets dokumentation
  • Ta skärmdumpar av konversationstrådar på Facebook med vänner, nära och kära, som sparas för forskning

Bilder som lämnats in blir offentliga och kan användas för framtida forskning. Du får vara anonym när du lämnar in berättelser. Skärmdumpar från Facebook kommer inte att göras offentliga utan bara sparas för forskning

Har du frågor kontakta Elisabeth Boogh, elisabeth.boogh@stockholmslansmuseum.se telefon: 076-5269431

Stort tack för din medverkan!

 

close-icon