Sök

Beställa fotografier

Digitaliserade fotografier

De flesta digitaliserade fotografierna i fotografisamlingen går att beställa som högupplösta bilder. Fotografierna levereras i första hand via länk, men du kan också få dem via e-post.

Analoga fotografier

Det går också att beställa fotografier som ännu inte digitaliserade. Du hittar ofta dessa i till exempel äldre rapporter och inventeringar.

Samtidsbild

Bilderna i Samtidsbild går att använda lågupplöst enligt den CC-licens (länk till Att använda fotografierna) som fotografen själv valt. Behöver du en högupplöst bild, eller vill använda en bild för kommersiellt syfte förmedlar vi kontakt med fotografen. Många av bilderna i Samtidsbild finns endast som lågupplösta.

Så här gör du

För att beställa fotografier skickar du uppgifter om bildnummer, ändamålet för användningen av bilden samt namn och faktureringsadress till oss via: foto@stockholmslansmuseum.se

Bildnumret hittar du under fotografiet när du sökt fram bilden i Fotografisökning (länk)

Format och storlek
• tiff- eller jpeg-filer
• 300 dpi
• 20×25 cm, ibland 21×29 cm
• ECI-rgb eller Adobe rgb

Priser

Grundpriset för privat användning är 300 kronor exklusive moms. För fotografier som ska publiceras på något sätt utgår en användningsavgift. Se prislista och leveransvillkor i pdf:format för mer information. Samma priser gäller för analoga fotografier som inte ännu digitaliserats, såvida det inte är en omfattande beställning då vi istället debiterar timkostnad.

Prislista i pdf-format

close-icon