Sök

Så här kan du använda fotografierna

Fotografierna i museets samlingar har olika upphovsrätter och får användas på olika sätt. Hur du kan använda ett fotografi anges genom Creative Commons-licensen eller copyright-tecknet som visas under fotografiet. Alla fotografier på webbplatsen är lågupplösta. Är du intresserad av att använda ett högupplöst fotografi läs mer under rubriken Beställa fotografier.

Creative Commons-licenser

Licenserna talar om hur du får använda museets lågupplösta fotografier, alltså den version av fotografiet som du ser på webbplatsen.

• För fotografier märkta med BY-NC-ND gäller följande villkor:
Fotografens namn måste alltid uppges vid all användning. Ange också museets namn på följande vis – Fotografens namn, Stockholms läns museum CC BY-ND-NC
Fotografiet får inte användas för kommersiella ändamål som medför ekonomisk ersättning.
Fotografiet får inte bearbetas eller manipuleras. Enklare beskärning får göras.

• För fotografier märkta med BY gäller följande villkor:
Fotografens namn måste alltid uppges vid all användning. Ange också museets namn på följande vis – Fotografens namn, Stockholms läns museum CC BY
Fotografiet får användas, även i kommersiella sammanhang samt bearbetas och spridas.

Andra licensformer

Fotografier som kommer från enskilda fotografer eller samlingar kan vara märkta med ©. Det betyder att de inte får användas utan särskilt tillstånd för publicering. För fotografier märkta med © kontakta museet.

Övriga bilder

En del fotografier i samlingarna har inte någon licensmärkning ännu. För dessa behövs särskilt tillstånd för användning.

Fotografier som finns på andra ställen på vår webbplats kan också omfattas av Creative Common-licenser men det framgår endast när de hittats  i Sök bilder. Sök gärna efter fotografiet där för att veta vilken upphovsrätt som gäller .

Fotografier av okänd fotograf

I de flesta fall känner vi till vem som är upphovsperson till fotografierna i våra samlingar. Men för ett antal fotografier, särskilt de äldsta i samlingarna är fotografen okänd trots att vi gjort efterforskningar för att identifiera upphovsperson och rättigheter till fotografiet. Vi tar tacksamt emot all information om okända fotografer och upphovsrätter i våra samlingar.

För frågor kontakta:
foto@stockholmslansmuseum.se

close-icon