Till innehållet

Vardag

Under pandemiåret 2020 förändrades allt. Vi gick miste om både vardag och fest. Det blev otryggt och omöjligt att göra de små sakerna som förgyller livet, att fika med en kompis, att träna, simma, gå till biblioteket, gå på bio och teater, spela bingo på bingohallen, gå på fotboll, sjunga karaoke, sjunga i kören, gå till moskén eller kyrkan, bjuda barnens kompisar till kalas, fira högtider tillsammans…. Listan över saker vi inte längre kunde göra är hur lång som helst. 

Nu är det dags att ta vardagen tillbaka, alldeles oavsett hur det går med covid-19 och oavsett hur lång tid det tar innan världen återvänder till det mer normala. 

Vardagen, fylld med både rutiner och överraskningar är därför det stora temat på Samtidsbild 2021. Vi vill se din vardag i alla dess skepnader! Under året rullar vi ut ett nytt tema varje månad och ber dig ta en bild och ladda upp på Samtidsbild. Tagga den med månadens hashtag. I slutet av året har vi tillsammans skapat ett fotoalbum som hyllar vardagen! 

(Om du vill räcker det förstås med att bara ladda upp en bild som berättar något om din vardag.)

Temat för april är #vardagsrum

Tänk att det finns ett helt rum som är tillägnat vardagen! På 1930-talet började hemmens finrum ersättas av vardagsrummet, där hela familjen kunde umgås. När tv:n kom på 1950-talet möblerades rummen om och teveapparaten stod i centrum. Men hur ser vardagsrummet ut idag? Hur används rummet och av vem? 

Så här gör du: Ta en bild av ditt vardagsrum. Ladda upp bilden i appen Samtidsbild eller på Samtidsbild. Tagga den med #vardagsrum och skriv i bildtexten hur du använder rummet.

Tidigare teman 2021:

#vardag Fotografera och ladda upp en bild per dag under en vecka. Bilden ska vara tagen vid olika tidpunkter under dagen. Kanske vid frukostbordet, eller vid kundvagnen i din lokala mataffär, eller på arbetet eller skolan…  Tagga bilden med #vardag och beskriv din dag i bildtexten. 

Håll utkik på museets kanaler på Facebook och Instagram! En del av bidragen kommer att delas där.

Läs mer här: samtidsbild.se

Ladda ner denna flyer om du vill sprida informationen vidare >

close-icon