Program – Plats för det handgjorda 2018

3 oktober, kl 17–19 2018
Hantverket och platsen – Otto Salomon och slöjdskolan i Kongo
Ett seminarium om Otto Salomons slöjdsystem och Etnografiska museets föremål från slöjdskolan vid missionsstationen i Kibunzi, Kongo. Medverkar gör historikern Anna Alm, Etnografiska museets Afrikaintendent Michael Barrett och Christina Zetterlund, designhistoriker och projektledare Plats för det handgjorda.

21 oktober, kl 13–14 2018
Vävare i väst, invigning
Invigning av projektet, installation av vävstol och samtal mellan Marcia Harvey Isaksson och Etnografiska museets Afrikaintendent Michael Barrett.

24 oktober–25 november 2018
Vävare i väst, vävning
Under denna period finns Marcia Harvey Isaksson på plats på Etnografiska museet varje onsdag och söndag (med undantag av 4 november). Alla är välkomna att komma förbi dialogutställningen Afrika pågår för att testa att väva och samtala om projektet Vävare i väst.

7 november, kl 17 2018
Husby Händer, invigning
Invigning av projektet och samtal mellan Katia Ibarra och Slöjd Stockholms residensprograms projektledare Magnus Ericson och Christina Zetterlund.

10–11 november, kl 11–16 2018
Husby Händer, workshop
Katia Ibarra lär ut och berättar om mexikansk papier maché-teknik.

11 november, kl. 14 2018
Vävare i väst, samtal om västafrikansk vävning
Marcia Harvey Isaksson samtalar med yrkesvävaren Ousman Sarr kring västafrikansk vävning.

12–16 november, kl. 11–16 2018
Husby händer, workshop
Under denna period arrangerar Katia Ibarra en öppen workshop med gemensamt arbete i papier maché-teknik.  Alla är välkomna att medverka eller bara komma förbi för att se vad som pågår och samtala om Husby händer.

17–18 november, kl 11–16 2018
Husby Händer, workshop
Katia Ibarra berättar om och lär ut mexikansk papier maché-teknik. Alla är välkomna att komma och dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper inom olika hantverk.

Husby Konsthall
22 november, kl. 15–20 2018
Plats för det handgjorda, seminarium
Ett seminarium om behov och möjligheter att utveckla och pröva nya former för praktik och utveckling av kritiska perspektiv inom slöjd och hantverk. Presentationer och samtal med gäster från såväl offentliga institutioner som utövardrivna platser. Medverkande: Michael Barrett, Nina Due, Magnus Ericson, David Fallgren, Katia Ibarra, Marcia Harvey Isaksson, Mia Lindgren, Kieran Long, Andreas Lundquist, Friedrike Roedenbeck, Ousman Sarr, Andreas Sohlberg, Kerstin Wikström, Christina Zetterlund
OBS! Begränsat antal platser, föranmälan skickas till: slojdresidens@stockholmslansmuseum.se
Läs mer i vårt program>

Husby Konsthall
24 november, kl. 12–16 2018
Husby händer, avslutning
Avslutning och finissage där det gemensamma verket på konsthallen presenteras. Samtal med Katia Ibarra och medverkande i workshopserien.

25 november kl. 14 2018
Vävare i väst, samtal om vävningens historia
Marcia Harvey Isaksson samtalar om vävningens historia med Amica Sundström, vävare, arkeolog och antikvarie på Historiska museet.

Mer och detaljerad information om alla programpunkter och workshoppar publiceras löpande på denna sida.