Sök
Till innehållet

Platsverkstan – Vår podcast

I vår nya podcast ”Platsverkstan” tar vi chansen att fördjupa oss inom våra ämnen arkeologi, bebyggelse, konst, etnologi och slöjd. I premiäravsnittet funderar och samtalar Lars Andersson, arkeolog vid Uppdrag arkeologi och Jonathan Lindström arkeolog och flitig spanare i P1 om sina minnen från Kalvshällagrävningen på 1990-talet.

Vi kommer att ägna sex avsnitt åt denna spännande plats och visa hur historien, samtiden och framtiden vävs samman. De första tre avsnitten handlar om platsens historia, därefter träffar vi några personer som bor på platsen idag, i ett avsnitt träffar vi planerarna och politikerna som skapade visionen för Barkarbystaden och slutligen ett avsnitt med dem som formar Barkarbystaden just nu, arkitekten Åsa Kallstenius på Kod arkitekter och stadsträdgårdsmästaren Kerstin Sköld. Därefter tar vi oss an andra kulturmiljöer och kulturarv i Stockholms län.

– Vår podcast är som Länsmuseet i koncentrat; Mångfacetterat, kunnigt och nyfiket. Genom mediet kan vi nå ut brett och vi vet sedan tidigare att det finns ett stort intresse för våra ämnen. Nu när semestrarna närmar sig kommer dessutom många ha tid att lyssna på fördjupade samtal om vår historia, samtid och framtid – alltid med kulturarvet i fokus, säger Annelie Kurttila som är museichef på Stockholms läns museum.

Skrolla ned till avsnitten.

Gravfältet vid Kalvshälla bytomt (rapport)

close-icon