Till innehållet

Del av Region Stockholm

Från och med 1 januari 2021 blir Stockholms läns museum och Slöjd Stockholm en del av Region Stockholms kulturförvaltning. I samband med verksamhetsövergången lämnar Slöjd Stockholm Stockholms läns museum och blir en del av kulturförvaltningens konsulentenhet. Verksamheterna bedrivs dock som tidigare, till exempel fortsätter våra samarbeten, program- och utställningsverksamhet, arkiv- och kulturmiljöarbete, insamlingar och pedagogisk utveckling. Vi sitter sedan i augusti i Fatburen tillsammans med resten av kulturförvaltningen.    

“Stockholms läns museum som har funnits sedan 1982 kommer nu in i en ny fas. Vi har under året utvecklat vårt kulturmiljöstöd och våra digitala plattformar, bland annat har vi lanserat den nya appen Upptäck historien i samarbete med flera kommuner i länet och vi har också gjort två 360-filmer över svårtillgängliga platser. Under nästa år kommer många nya projekt att sättas igång och det ska bli spännande att vidareutveckla våra konsultativa och digitala uppdrag”, säger Annelie Kurttila, museichef för Stockholms läns museum. 

Stockholms läns museum vill därmed passa på att önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi hoppas förstås på ett mer normalt nästa år. Om du har lust får du gärna bidra med en bild till vår insamling via länken http://stockholmslansmuseum.se/icoronatider/av ditt julfirande. Samtliga bilder som kommit in kan du se i länken: https://samtidsbild.se/

close-icon