Sök
Till innehållet

Kurser & Aktiviteter

Utbildningar, kurser och pedagogiska aktiviteter

Kalendarium för Stockholms läns museum och Slöjd Stockholm

Slöjd Stockholm erbjuder ett varierat kursutbud med utgångspunkt från länets traditioner. Här finns något för alla åldrar och nivåer. Du hittar samtliga kurser och aktiviteter under vårt gemensamma kalendarium, det vill säga både länsmuseets och Slöjd Stockholms evenemang. Vill du hitta till specifika slöjdevenemang klickar du på fliken ”Slöjd”.  Utbudet är föränderligt så håll utkik i kalendariet och på vår Facebooksida för mer info.  Du kan också prenumerera på våra nyheter via Slöjd Stockholms nyhetsbrev.

Varför slöjdkurser?

Vårt syfte med att anordna slöjdträffar, föreläsningar, kurser och fortbildningar är att skapa mötesplatser där du som är slöjdintresserad kan utforska och fördjupa dig i olika slöjdtekniker, material och företeelser där vi tillsammans formar framtidens slöjdförmedlare. Vi tror på att slöjd förmedlas bäst praktiskt och på riktigt. Det är inte något som går att läsa sig till.

Att skapa något stygn för stygn, maska för maska, kan liknas vid ett gympass för själen

För dig som är pedagog

Vi anordnar särskilda fortbildningsdagar för dig som är slöjdpedagog under höstlov och vid andra tillfällen under året. De innehåller praktiskt arbete och det finns utrymmen för goda samtal om aktuella ämnen. Läs mer under fliken barn & unga.

Vill du ha lärarinformation från oss? Skicka in namn och arbetsområde (lärare inom textilslöjd, hårdslöjd, cirkelledare eller fritidspedagog etcetera), samt arbetsplats. Rubricera mejlet med ”Lärarkontakt”.
E-post: hemslojd@stockholmslansmuseum.se

close-icon