Kulturhistoria

När larmen tystnar
Om områdena Järla sjö, Nacka strand, Sickla och Kvarnholmen i Nacka. Fyra tidigare fabriksområden som idag blivit förvandlade till bostäder, kontor och handelsplatser. Hur har omvandlingen gått till? Hur har olika aktörer sett på historien och använt sig av den? Och hur ser områdena ut idag. Texter och bilder från förr och nu. Skriften togs fram till länsmuseets utställning ”När larmet tystnar” som visades hösten 2009. 72 sidor, färg.
Pris: 58 kronor

Fika kika njut – Stockholms bästa utflykter
Författare: Malou Holm och Åsa Swanberg
Författarna har samlat en hel rad ställen runt om Stockholm som passar precis för en dagstur. På de flesta ställen finns gott kaffe och härliga bakverk att köpa, men för säkerhets skull finns det även lite picknicktips i boken. 105 sidor, illustration, svart/vit och färg.
Pris:190 kronor

Upplevelser med Stockholms tunnelbana – En guide
Författare: Lotta Jernström
Här får du mängder av tips om intressanta, kul och udda upplevelser du kan få dig till livs genom att åka Stockholms tunnelbana. 252 sidor, illustration,  svart/vit och färg.
Pris: 250 kronor

Alla dessa cykelpromenader i Stockholmstrakten
Författare: Anna Fredriksson och Rolf Jönsson
Boken ger dig 16 promenader uppdelade på 64 etapper på sammanlagt 32 mil – alla med utförliga kartor och vägbeskrivningar. Varje promenad är späckad med spännande information om historia, miljö och växtlighet, kaféer, badplatser och arkitektur. 208 sidor, illustration, svart/vit och färg.
Pris:240 kronor

Booboken – Saltsjö-boo nu och då
Författare: Mikael Josephson, Marie Öberg Lindevall och Åsa Waldton Lezin
Läsaren tas med på en resa genom Boo, från tidig medeltid till 2000-tal. BooBoken berättar om områdets betydelse för Sveriges historia under det stormiga 1700-talet, då ryssarnas anfall stoppades vid Baggenstäket, och om tiden vid förra sekelskiftet, då många av de ståtliga sommarvillorna byggdes och ångbåtarna stod för trafiken till och från staden. 256 sidor,  illustration, svart/vit och färg.
Pris: 495 kronor

close-icon