Sök
Till innehållet

Vi söker en kulturarvspedagog!

Stockholms läns museum söker en:

Kulturarvspedagog

Stockholms läns museum befinner sig mitt i ett spännande förändringsarbete. För ett år sedan stängde vi våra publika lokaler för att nu slå in på en mer rörlig och digital bana. Vi sitter tillfälligt i Flemingsberg. Vårt uppdrag är att:

  • Vara ett digitalt museum med uppgift att samordna vetenskaplig insamling, bearbetning och förmedling av kunskaper om hela regionens kulturmiljö, kulturarv, konst och hemslöjd.
  • Vara en utåtriktad konsultativ expertinstitution riktad till länets alla kommuner, hembygdsrörelse och civilsamhälle gällande kulturmiljö-, kulturarvs-, musei- och hemslöjdsområdet.

Organisationen består av 19 medarbetare fördelad på två länskulturuppdrag, Länsmuseet och Slöjd Stockholm. Vi ansvarar för uppsökande pedagogik och lärarfortbildningar, digitala produktioner och kunskapsuppbyggande projekt kring länets kulturmiljöer, rådgivning till kommuner och civilsamhälle, fotoinsamling och samlingsförvaltning samt främjande av hemslöjd och kursverksamhet inom slöjdområdet. Nu söker vi en kulturarvspedagog för en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar genomförande av uppsökande skolprogram (åk F-6), framtagande av lärarhandledningar och att vara en pedagogisk resurs i museets digitala projekt, bland annat genom att ta fram digitala läromedel för skolan.

Kvalifikationer

Du har minst 90 högskolepoäng i arkeologi och erfarenhet av pedagogiskt arbete mot skolan.

Du har mycket god kännedom om skolans behov och förutsättningar och vi ser gärna att du har kunskap om digital förmedling. Grundläggande datakunskaper och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är ett krav. Ytterligare ett språk och erfarenhet av projektledning är meriterande.

Museet lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du positiv, pedagogisk, social och noggrann. I din yrkesroll är du en kreativ problemlösare, van vid att fatta självständiga beslut och har förmåga att hantera ett stort personligt ansvar.

Stockholms läns museum eftersträvar en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, 100% Heltid, 39,5 tim/vecka. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde snarast.

Kontaktpersoner

Mer information om tjänsten lämnas av museichef Annelie Kurttila, 08-586 194 40. Facklig företrädare för DIK Mattias Broström, tel 076-526 94 73.

Varmt välkommen att ansöka med CV och personligt brev till ansokan@stockholmslansmuseum.se senast 24 mars 2019.

Vi undanber oss alla erbjudanden om köp av annonsplats eller rekryteringsstöd. Vi ber om respekt för detta.

close-icon