Till innehållet

#icoronatider

Insamlingen fortsätter

Under våren 2020 startade #icoronatider. Stort tack till dig som valt att dela dina personliga erfarenheter och upplevelser genom bilder och berättelser!  

Nu har pandemin gått in i en ny fas med massvaccinering. Människor kan så smått börja träffas igen och kanske kan vi skönja slutet på pandemin. Återigen uppmanar vi dig att bidra med dina tankar och upplevelser. Hur tror du att livet kommer att bli framöver? Vad ser du fram emot? Har pandemin fått dig att omvärdera eller ändra inställning till saker i ditt liv? Tror du att virusutbrottet kommer att förändra samhället på sikt?  

Genom att svara på tre korta frågor i den uppföljande frågelistan sparas din berättelse för eftervärlden i museets arkiv. Det spelar ingen roll om du deltagit tidigare eller inte, alla svar är välkomna. 

Klicka på länken så kommer du till frågelistan: #icoronatider – om framtiden

Frågelista för allmänheten på lättläst

Föreviga massvaccineringsfasen genom att ladda upp din bild till Samtidsbild. Hur ser platsen eller byggnaden ut där du ska få ditt vaccin? Kan du fånga stämningen kring den här unika händelsen? Eller när du kommer hem, med plåster på armen? Och du, tänk på att inte fota inomhus där det är fotoförbud! Fota inte heller andra människor utan att fråga om lov. Tagga bilden med #icoronatider. Samtidsbild hittar du där appar finns. 

Klicka på länken så kan du se alla bilder som hittills laddats upp: Samtidsbild

close-icon