Till innehållet

#fisksätra

Vad kommer framtidens människor att minnas från vardagen i Fisksätra år 2021? Nu har du chansen att vara med och påverka bilden av Fisksätra. Stockholms läns museum och Fisksätra bibliotek utlyser en gemensam fototävling för dig som bor eller arbetar i Fisksätra, vilket innebär att du från och med den 27 september kan ladda upp och tagga dina bilder med #fisksätra i museets bildplattform Samtidsbild.

Stockholms läns museums målsättning är att det ska gå att hitta delar av den egna historien i museets samlingar, oavsett var i länet man bor och att flera grupper i samhället inkluderas i det gemensamma historieberättandet. Då måste alla kunna delta i museets insamlingsprojekt på lika villkor. Men människor har olika kunskap om digitala verktyg och det är långt ifrån alla som känner till vårt arbete. 

Genom att samarbeta med Fisksätra bibliotek kan vi arbeta på plats och möta invånarna i Fisksätra.  Vi bjuder in människor till att vara med och skapa vårt gemensamma minne genom att bidra med fotografier till Samtidsbild. 

Årets tema för Samtidsbild är vardag och för att göra det extra spännande att delta, arrangeras en fototävling i och om Fisksätra, där de bästa vardagsbilderna utses. Vinnarna och ett urval av de uppladdade bidragen presenteras sedan i en fotoutställning den 3 december i Fisksätra bibliotek.

Stockholms läns museum och Fisksätra bibliotek kommer samtidigt att under hösten arrangera en serie workshoppar där vi visar hur appen Samtidsbild fungerar, hur du kan delta i tävlingen och ladda upp bilder, samt bekantar oss med andra digitala verktyg. 

Stockholms läns museum har i uppdrag att förmedla länets kulturarv till invånarna och Fisksätra bibliotek ska jobba med digital inkludering. Dessa två utgångspunkter gör att ett samarbetsprojekt kring en gemensam fototävling är relevant.

Vill du vara med vid startskottet av insamlingen kan du besöka Fisksätra bibliotek den 27 september klockan 16.00. Då kommer Stella Waldenström vara på plats för att hjälpa till med uppladdning av bilder och svara på eventuella frågor.

Relaterade Evenemang

close-icon