Wikipedia är det något för hembygdsrörelsen?

Plats: Sensus, Torkel Knutssongatan 39

Stockholms läns hembygdsförbund och Stockholms läns museum bjuder in till ett seminarium om Wikipedia – allt du velat fråga om Wikipedia men aldrig vågat.

Program
Vi börjar med information om Kollektivt kulturarv, som är ett samarbete mellan hembygdsrörelsen och länsmuseet för att digitalisera, lagra och publicera bilder och föremål på webben.

Sedan berättar Axel Pettersson från Wikimedia Sverige om Wikipedia. Dess historia,  vem som driver det,· Kan man skriva vad som helst? Vem kollar källorna? Kan man lita på vad som står där? Hur gör man för att söka?

Axel fortsätter att berätta om hur man kan bidra till Wikipedia, skriva artiklar, rätta och komplettera. Vi avslutar sedan med en diskussion om hur Wikipedia och hembygdsrörelsen kan ha utbyte av varandra. Är det något för hembygdsrörelsen att engagera sig i? Ska vi ha skrivarstugor där vi hjälps åt?

Anmäl dig senast den 2 mars till ann@hembygd.se eller 08-30 21 80, kostnaden är 100 kr/person och inkluderar fika. Du kan betala kontant eller med Swish på plats.