Virkning – OBS! Inställt evenemang

Plats: Östgötagatan 11 A, Stockholm

Dubbelvirkning och virkning som liknar nålbundet – två tekniker som vid närmare granskning avslöjar något helt annat än vad första anblicken visar.

På den här kursen får du lära dig dubbelvirkning med fasta maskor och halvstolpar. Dubbelvirkning ger en tjock kvalitet som ser lika dan ut på båda sidorna. Passar till garanterat brännsäkra grytlappar och sköna sittdynor men också till olika (vändbara) plagg.

Andra halvan av kursen ägnas åt “nålbindningsvirkning”. En teknik som till utseendet påminner mycket om den avsevärt äldre tekniken nålbindning, men där slutar likheterna… Vi påbörjar arbetet med att göra en mössa.

Anders är specialpedagogen som också är erfaren virkare med många textila tekniker på lager.

 

 

Lärare: Anders Liegnell
Kurslängd: 16 lektioner
Tid: 9-10 mars kl 9-16
Nivå: Det är bra om du har provat att virka innan, men du behöver absolut inte vara proffs.
Material: Du tar med eget material, mer info om vad du behöver kommer i kallelsen.

Lite om materialet redan nu: Välj ett garn som är ljust och inte allt för tunt. Till dubbelvirkning är det lämpligt med virknål i storlek 4 – 5 och garn som passar till. Till ‘nålbindningsvirkning’ ska man ha en virknål som är ca 1,5 storlekar större än rekommendationen på garnets banderoll (tex virknål nr 5,5 för garn som enligt garnets banderoll passar för stickor/virknål nr 4).

Kursen är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm och Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

 

close-icon