Vill du bli en bättre fotograf?

Plats: Subtopia, Rotemannavägen 10, 145 57 Norsborg

Teori och praktik för slöjdare och hantverkare

Vi exponeras varje dag för tusentals reklambudskap och bilder. Konkurrensen om mottagarens uppmärksamhet är stenhård. Hur ska just du nå ut med dina bilder? Hur tar du bättre bilder med din mobilkamera? Hur kan du bygga en enkel fotostudio? Lär dig att ta virala bilder och öka din försäljning.

Välkommen till en utbildningsdag den 24 oktober med föreläsningar och workshops där du lär dig att ta bättre bilder, kommunicera dem, tar del av andras erfarenheter och får tillfälle att pröva själv. Målet är att du ska bli bättre att kommunicera visuellt. Utbildningsdagen vänder sig till dig som är slöjdare och/eller hantverkare.

Projektet Kulturella och kreativa händer i Mälardalen inbjuder dig som bor eller verkar i Stockholms, Sörmland, Uppsala, Västmanlands eller Örebro län.

OBS! Föranmälan krävs.

09.00 Förmiddagsfika och registrering
09.30 Välkomna
10.00 Bilden som verktyg – Stefan Jellheden
10.45 Den enkla fotostudion – Kenneth Sundh
11.30 Vad får jag fota och vad får jag visa? – juridiska rättigheter – bildantikvarie Elisabeth Boogh
12.00 Att kommunicera sin verksamhet digitalt – ”Pumpstugan” Instagram – slöjdare Karin Edlund
12.15 Lunch
13.30 Workshop pass 1
14.30 Fika
15.00 Workshop pass 2
16.00 Avslutande diskussion och reflektioner över dagen

Workshop/demo
Under eftermiddagen arrangeras två pass med workshop/demo där du själv väljer de ämnen som intresserar dig mest. Varje workshop/demo har ungefär 25 platser. Som deltagare hinner du med två workshops under eftermiddagen. Vi fördelar platserna efter bästa förmåga utifrån dina önskemål. Du väljer de två workshops du önskar delta i när du anmäler dig. Om en workshop blir full så kan du bli placerad i en annan workshop. Anmälningsdatum blir då avgörande.

Valbara workshops
1. Föremålsfotografering – Hur använder du en fotostudio i praktiken?

Kenneth Sundh, fotograf och fotolärare, ger dig inblick i hur du använder den enkla fotostudion till föremålsfotografering. Tips, idéer och prova lite själv – fotografering, placering, ljussättning mm.
www.kennethsundh.se

2. Bildhantering och redigering – Hur redigerar du bilder effektivt?
Niclas Lindergård, konstnär och fotograf, visar grundläggande tekniker och förhållningssätt vid redigering av fotografier. Arbetsflöde från import till export. Vi reder ut begrepp och vanliga missuppfattningar samt tittar på verktyg för att förbättra dina bilder.
www.inkaandniclas.com

3. Bildkomposition – Hur komponerar du en bild?
Stefan Jellheden, fotograf, visar hur du lyfter fram det du verkligen vill visa och tvärtom? Vilket är budskapet? Om att använda skärpedjup, bildvinklar, bakgrund och avstånd för att framhäva ditt motiv.
www.jellhedenphoto.com

Kostnad: Utbildningen inklusive fika och workshopar är kostnadsfri. Vid avbokning efter sista anmälningsdag debiteras 200 kr för administration
Sista anmälningsdag: 17 oktober 2019
Hitta hit: Subtopia
Samåka till konferensen: Hör av dig till oss.

Dina personuppgifter (namn, adress, e-post, telefon, län samt önskemål om workshop) kommer att registreras och lagras digitalt.

Arrangör för utbildningen är projektet ”Kulturella och kreativa händer i Mälardalen” som drivs av länshemslöjdskonsulenterna i Stockholm, Sörmlands, Örebro, Uppsala, Västmanland.

För ytterligare information, kontakta länshemslöjdskonsulent Andreas Sohlberg
eller på tfn 08 – 30 28 62, 076 – 526 94 70

Välkommen!
Andreas Sohlberg, Helena Åberg, Lars Petersson, Pea Sjölén, Susann Leval, och
länshemslöjdskonsulenter i Region Stockholm, Södermanland, Örebro, Uppsala, och Västmanland.