Till innehållet

Verktygsklubben – Trä!

Plats: Röntgenvägen 15, Flemingsberg, Huddinge

Tema trä och trädslag

På sista Verktygsklubben för i år pratar vi träslag, fiberriktningar, motved, fetved, hårdhet, torkning, krympning, sprickor, årsringar, märgstrålar, knoppar och blad. Vi kommer in på hur man känner igen träslag i skog och mark, vad som kännetecknar olika träslag och vilka träslag som är bra till vad. Kvällens gäst är Ulf Brunne, snickarmästare och möbelkonservator vid Malmstens verkstadsskola. Ta gärna med dina ”oidentifierade” träbitar för identifikation!

Kvällens värd: Mattias Broström, hårdslöjdskonsulent Slöjd Stockholm.
Kvällens gäster: Ulf Brunne, snickarmästare och möbelkonservator
Inträde: Gratis!
Material: Finns att köpa för en billig peng.
Utrustning och verktyg: Ta gärna med egna, men det finns att låna om du inte har.
Passar dig: som är nybörjare, som vill dela med dig av din kunskap och som vill träffa likasinnade.
Fika: finns till låg kostnad.

Verktygsklubben vänder sig till alla som är intresserade av verktyg, träslöjd och snickeri och som vill träffa likasinnade. Både nybörjare och erfarna är välkomna då vi värdesätter utbytet mellan deltagarna. Detta är sista träffen för terminen, vi hoppas kunna återuppta träffarna i någon form under hösten.  Följ oss på sociala medier eller prenumerera på vårt nyhetsbrev för mer information om framtida träffar. Läs mer om Verktygsklubben här.

Har du förslag eller önskemål på teman och gäster till Verktygsklubben, eller känner att du själv har något som du vill dela med dig av – hör av dig så pratar vi om hur du kan bidra! Mattias Broström, e-post mattias.brostrom@stockholmslansmuseum.se tel. 0765269473

Relaterade Evenemang

close-icon