Till innehållet

Verktygsklubben – Tool Therapy

Plats: Röntgenvägen 15, Flemingsberg, Huddinge

Tema: Inspiration! Böcker, YouTube, Instagram, Facebookgrupper, Pinterest mm.

Visst vattnas det i munnen när du bläddrar i en fin hantverksbok? Eller kliar det i fingrarna när du slösat bort några timmar framför det enorma utbudet av YouTubes filmer om hur man gör sinkor och tappar? Eller blir du kanske avundsjuk när du bläddrar förbi favoritsmedens instagrambilder? Hav förtröstan, ty du är icke ensam. Kom och lätta ditt hjärta, eller snarare dela med dig av dina inspirationskällor. Ta med ditt bästa boktips, tipsa om kanalerna och idolerna du följer, eller lyssna till vad andra har för inspirationstips kring trähantverk, verktyg, snickeri och slöjd.

Kvällens gäst och inspiratör är Johan Davidsson, den vandrande kunskapsbanken, slöjdaren, svarvaren, silversmeden, kurshandledaren, sakletaren, allkonstnären och allvetaren, som kommer att prata om var han hittar sina källor till inspiration och information. Med under kvällen finns också Rubank Verktygs AB (hyvlar.se) som visar delar av sitt utbud, bland annat fina böcker från Lost Art Press.

Slöjd Stockholm dukar fram sin blygsamma samling av hantverksböcker och kopplar upp datorn mot storskärmen, redo för YouTube- och Pinterest-frossa. Ta med dina böcker och dina bästa tips och kom!

Kvällens värd: Mattias Broström, hårdslöjdskonsulent Slöjd Stockholm.
Kvällens gäster: Johan Davidsson, slöjdare Sollentuna och Rubank Verktygs AB.
Inträde: Gratis!
Material: Finns att köpa för en billig peng.
Utrustning och verktyg: Ta gärna med egna, men det finns att låna om du inte har.
Passar dig: som är nybörjare, som vill dela med dig av din kunskap och som vill träffa likasinnade.
Fika: finns till låg kostnad.

Verktygsklubben vänder sig till alla som är intresserade av verktyg, träslöjd och snickeri och som vill träffa likasinnade. Både nybörjare och erfarna är välkomna då vi värdesätter utbytet mellan deltagarna. Både denna och kommande träffar är ett utmärkt tillfälle att ta med dina egna verktyg och ställa alla frågor du aldrig fått svar på eller är nyfiken på. Läs mer om Verktygsklubben här.

close-icon