Till innehållet

Verktygsklubben – Knivar och yxor!

Plats: Röntgenvägen 15, Flemingsberg, Huddinge

Tema: Täljknivar och yxor för färsk slöjd

Välkommen till den första hårdslöjdsträffen för året och den första träffen i vår nya slöjdlokal i Flemingsberg. Nytt är också att vi testar ett nytt upplägg, vi kallar det kort och gott Verktygsklubben! Läs mer om Verktygsklubben här.
Vad ska man tänka på om man ska skaffa sig en hygglig täljkniv? Måste man ha en speciell kniv eller duger morfars gamla fickkniv eller skalkniven i kökslådan? Om nu kökskniven inte fungerar, vad skiljer den från en bra täljkniv? Och vad ska man tänka på när det gäller yxor? Allt detta och mer därtill kan du få svar på under kvällen, då slöjdkonsulent Mattias Broström med gäster visar och svarar på frågor om knivar och yxor. Under kvällen finns det också möjlighet att prova enklare täljning med både kniv och yxa.

Julia Kalthoff lärde sig smida på Gränsfors Bruk och arbetade sedan som vd på Wetterlings, båda genuina yxproducenter. Numera driver hon egen firma och har, tillsammans med Beth Moen, tagit fram en egen täljyxa som hon precis har kommit igång att producera.
Hemsida: www.kalthoffaxes.se
Instagram @kalthoffaxes

Bengt Waldemarson fastnade för enkel slöjd och särskilt skedar och slevar för bara några år sedan, men han har redan flera nyttiga erfarenheter att dela med sig av. Han är en varm förespråkare för yxans förträfflighet och skicklig med kniven.
Instagram: @bengtwaldemarson

Kvällens värd: Mattias Broström, hårdslöjdskonsulent Slöjd Stockholm.
Kvällens gäster: Julia Kalthoff, yxmakare och Bengt Waldemarson, slöjdare.
Material: Ingår.
Utrustning och verktyg: Ta gärna med egna, men det finns att låna om du inte har.
Passar dig: som är nybörjare, som vill dela med dig av din kunskap och som vill träffa likasinnade.
Fika: finns till låg kostnad.

Verktygsklubben vänder sig till alla som är intresserade av verktyg, träslöjd och snickeri och som vill träffa likasinnade. Både nybörjare och erfarna är välkomna då vi värdesätter utbytet mellan deltagarna. Både denna och kommande träffar är ett utmärkt tillfälle att ta med dina egna verktyg och ställa alla frågor du aldrig fått svar på eller är nyfiken på.

close-icon