Till innehållet

En såg, är en såg, är en såg

Plats: Röntgenvägen 15, Flemingsberg, Huddinge

Tema på Verktygsklubben: Handsågar

Handsågen är ett av de mest fantastiska handverktyg människan uppfunnit och ett av de mer mångfacetterade. Få andra verktygskategorier visar upp en sådan variation. Det finns förvisso bara två generella typer av sågar – klyvsågar och kapsågar – men det finns massor av sågar med sitt specifika användningsområde. För att bara nämna några; fogsvans, timmersvans, bågsåg, ryggsåg, grensåg, ställningssåg, guldsmedssåg, figursåg, rundsåg, sticksåg, fanersåg, med flera. Men en såg är inte bättre än den som håller i handtaget, och under den här träffen får du chansen att lära dig hur alla dessa sågar skiljer sig åt, hur de används och hur de underhålls. Är du en av alla som alltid kämpar med att såga rakt? Även detta och mer därtill fördjupar vi oss i under kvällen, då slöjdkonsulent Mattias Broström med gäster visar och svarar på frågor om sågar och sågning. Tag gärna med egna sågar, filar och skränktänger!

Pär Hansen är möbelsnickare med eget företag, och har ett brinnande intresse för handverktyg. När han inte arbetar så snickrar han på Skansens snickeri. Superhjältekraft: Har snickrat i TV-programmet Bygglov.
Instagram: @malaromobelsnickeri

Andreas Furuholm är utbildad på Carl Malmstens Verkstadsskola och numera möbelsnickare på K.F.K Snickeri. Superhjältekraft: Snickrar gärna humidorer!
Hemsida: www.kfksnickeri.se
Instagram: @mobelsnickare.furuholm

Kvällens värd: Mattias Broström, hårdslöjdskonsulent Slöjd Stockholm.
Kvällens gäster: Pär Hansen, möbelsnickare Ekerö, Andreas Furuholm, möbelsnickare Stockholm.
Inträde: 100 kronor (halva priset för ungdomar och studenter)
Material: Ingår i inträdet.
Utrustning och verktyg: Ta gärna med egna, men det finns att låna om du inte har.
Passar dig: som är nybörjare, som vill dela med dig av din kunskap och som vill träffa likasinnade.
Fika: finns till låg kostnad.

Verktygsklubben vänder sig till alla som är intresserade av verktyg, träslöjd och snickeri och som vill träffa likasinnade. Både nybörjare och erfarna är välkomna då vi värdesätter utbytet mellan deltagarna. Både denna och kommande träffar är ett utmärkt tillfälle att ta med dina egna verktyg och ställa alla frågor du aldrig fått svar på eller är nyfiken på. Läs mer om Verktygsklubben här.

close-icon