Till innehållet

Verktygsklubben – Att samla och renovera verktyg

Plats: Röntgenvägen 15, Flemingsberg, Huddinge

Tema: Samla och renovera verktyg

Vi har alla känt glädjen när vi kammat hem storvinsten på en loppis eller auktion; ett stämjärn, en profilhyvel, en såg. Gamla otydbara stämplar får det att vattnas i munnen och de tänder ett hopp om att man nu är stolt ägare till en riktig raritet. Det där fyndet ska sättas i arbete eller få en välförtjänt plats i samlarhyllan – så snart rosten tagits bort, skaftet oljats, eggen skärpts och trasigt gjorts helt. Har du frågor, funderingar eller tips att ge när det gäller att samla verktyg eller att renovera verktyg så är det här ett tillfälle för dig. Idag kavlar vi upp ärmarna och arbetar praktiskt! Ta med dina fyndade sågar, ärvda bildhuggarjärn, rostiga hammare och maskätna hyvlar så hjälps vi åt i konsten att renovera verktyg. Även du som samlar för samlandets skull är välkommen. Ta gärna med dig något att reparera, visa upp, skryta med eller fråga om!

En av kvällens gäster är Bengt Nilsson. Bengt har tagit sig en täckmantel som tjänsteman på en statlig myndighet, men hans verkliga identitet är Hyveldoktorn. Det är också namnet på hans blogg, där han beskriver hur man går tillväga för att renovera gamla järnhyvlar till funktionsdugligt skick, mm. Han har också varit på flera hantverksresor till USA och gått kurser för namnkunniga snickerikändisar som Christopher Schwartz och David Charlesworth.

Hemsida: www.hyveldoktorn.se

Pssst! Är du på jakt efter renoveringsobjekt så kanske du kan hitta det på Slöjd Stockholms Material och redskapsmarknad söndagen 24 februari, kolla här!

Kvällens värd: Mattias Broström, hårdslöjdskonsulent Slöjd Stockholm.
Kvällens gäster: Bengt “Hyveldoktorn” Nilsson, Huddinge.
Inträde: Gratis!
Material: Finns att köpa för en billig peng.
Utrustning och verktyg: Ta gärna med egna, men det finns att låna om du inte har.
Passar dig: som är nybörjare, som vill dela med dig av din kunskap och som vill träffa likasinnade.
Fika: finns till låg kostnad.

Verktygsklubben vänder sig till alla som är intresserade av verktyg, träslöjd och snickeri och som vill träffa likasinnade. Både nybörjare och erfarna är välkomna då vi värdesätter utbytet mellan deltagarna. Både denna och kommande träffar är ett utmärkt tillfälle att ta med dina egna verktyg och ställa alla frågor du aldrig fått svar på eller är nyfiken på. Läs mer om Verktygsklubben här.

Relaterade Evenemang

close-icon