Till innehållet

Konstnärsduon WiklundWiklund

Plats: Biblioteket i Fisksätra

Nu lanserar Stockholms läns museum tillsammans med Nacka kommun appen Upptäck konsten: En app som gör det möjligt att få veta mer om den offentliga konsten i Nacka och även i Huddinge, UpplandsBro, Täby, Värmdö och Solna.

För att sätta fokus på konsten i Nacka har museet tillsammans med Nacka kommun bjudit in konstnärsduon WiklundWiklund som skapat både konst och gatuskyltar i Fisksätra.  

Katarina Wiklund, som är den ena parten i duon, kommer till biblioteket i Fisksätra för att berätta om konstverket på torget, en lampa med olika skyltar som leder boende och besökare till Tåget, Havet och Hemåt. Konstverket är ett av alla de verk som du kan hitta i appen Upptäck konsten.  

Katarina Wiklund kommer också att berätta om Fisksätra mönsterarkiv, ett konstprojektiv som konstnärsduon drivit och som ligger till grund för verket och även utformningen av gatuskyltarna i området.  

“Med appen Upptäck konsten vill vi göra det enkelt och roligt att upptäcka den offentliga konsten i länet”, säger Rebecka Walan, intendent på Stockholms läns museum 

close-icon