Tusen år av kvinnokraft

Plats: Täby kommunhus, Esplanaden

En utställning som vill vidga och komplettera Stockholms läns historia. Här uppmärksammas kvinnor som påverkat och satt spår, men också kvinnors berättelser om det gemensamma, vardagliga och alldagliga. Ambitionen har varit att lyfta fram det som fattas, det som inte betraktats som värt att bevara eller det som medvetet valts bort och suddats ut. Även om utställningen belyser kvinnors villkor, idag och genom historien, tror vi att berättelserna talar till oss alla.

Utställningen har producerats med hjälp av förslag och bidrag både från allmänhet och experter. Projektet är ett samarbete mellan Stockholms läns museum och Vallentuna kommun och som turnera runt i länet.

Projektet är initierat av Kultur Vallentuna och är i Täby kommunhus från den 7 november.

Utställningen pågår till och med 13/12.

Öppettider: Måndag – fredag kl 08.00-19.00.

Fri entré!