Till innehållet

Täljkurs för alla

Plats: Flemingsberg centrum

En helg med lekfullt skapande och vilsam närvaro under ledning av Mette Handler.

Slevar, burkar, klädhängare, leksaker, pallar och knoppar. Frågar du Mette, är lyckan att tillverka sina egna saker. ”Det är viktigt att vi inte glömmer bort att göra själv och det ger en frihet att veta att man kan själv. Det är helt enkelt roligt och man mår bra av att slöjda!”

Slöjden börjar i skogen och vi slöjdar främst i färskt virke, men tiden är knapp så det blir en helg där vi slöjdar inomhus. Under kursen täljer vi med kniv och yxa, bandkniv och täljhäst i färskt virke. Täljandets grunder, träslagen och dess egenskaper, bryning av verktyg och ytbehandling är några av de ämnen som berörs under helgen. Vi börjar en gemensam första uppgift, därifrån arbetar vi vidare utifrån egna önskemål; vi täljer föremål i egen takt för hem och trädgård, lek eller utsmyckning. Inspirationsmaterial finns för den som behöver.

Mette är danskan som kom till Norge för fjällens skull och till Sverige för kärlekens. Jägmästare och byråkrat, men till sist kom längtan efter att känna skogen i händerna ikapp. Läs mer om Mette här: http://www.mettehandler.se/

Lärare: Mette Handler
Kurslängd: 16 studietimmar
Inga förkunskaper krävs.
Material och kaffe ingår i deltagaravgiften.

Kursen är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm och Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

 

close-icon