Folk och kultur i Eskilstuna 6-9 februari

Plats: Munktellstaden, Eskilstuna

För andra året i rad medverkar Stockholms läns museum och Slöjd Stockholm på Folk och Kultur som är ett nytt kulturpolitiskt konvent och en tribun för konst och kultur i hela Sverige. Första konventet ägde rum 7 – 10 februari 2018 i Munktellstaden, Eskilstuna.

Medverkan i Folk och Kultur 7 februari:

BRODERIDEMO MED HELENA ERICSSON  10.00-12.00
Slöjd Stockholm

Under 40 år skapade Monica Zetterström över tvåtusen underbara broderimönster i sitt företag Brodera mera. Nu har Helena Ericsson tagit över denna broderiskatt och visar nu broderier för alla smaker; vackra yllebroderier, lätta sommarbroderier på linne och bomull, samt massor av korsstygn.

BRODERIWORKSHOP MED HELENA ERICSSON 13:00-15:00
Slöjd Stockholm

Passa på att lära dig mer om broderi med Helena Ericsson.

Medverkan i Folk och Kultur 8 februari:

DREJSHOW 12.00-12.15
Sörmlands museum och Slöjd Stockholm

När krukmakare Anna Lindell sätter sig vid drejskivan med 5 kilo lera kan det bli högt, brett, tunt och framförallt stort. Tillsammans med improvisationsmusikern Anton Blomgren och hans kontrabas bjuder de på en drejshow som inte ska missas.

PLATSVERKSTAN 13.00-14.00
Berättelser från Barkarby och Flemingsberg, Stockholms läns museum

Presentation av projektet Platsverkstan som museet drivit sedan 2016 med syfte att undersöka och dokumentera de platser som lyfts fram som regionala kärnor i den regionala utvecklingsplanen för Stockholmsregionen, RUFS 2050. Under 2018 har vi arbetat med Barkarby i Järfälla och i Flemingsberg i Huddinge genom att föra dialog med invånarna och förmedla den inhämtade kunskapen digitalt för att på så sätt bidra till att stärka/skapa en identitet.

PLATS FÖR SLÖJD! 14.30-15.30
Slöjd Stockholm

Det behöves en ny publik plattform för att stärka slöjden som kulturområde. Med ett ambulerande residensprogram i samarbete med lokala och regionala samarbetspartner och en publik verksamhet med presentationer, samtal och möten vill vi undersöka, lyfta fram, belysa och diskutera slöjden, dess roll och relevans i vår samtid. Vad är egentligen slöjd idag och vad gör den? Vem utövar och tar del av slöjden? Var och i vilka sammanhang kan slöjden verka? Vilka platser behövs för att synliggöra, diskutera och sprida denna praktik?

Medverkan i Folk och Kultur 9 februari:

DEMO MED LENA HANSJONS OCH STICKAN OLANDER 10.00-12.00
Slöjd Stockholm

Samtal om lappa och laga och hur en lagning kan se ut.

WORKSHOP MED LENA HANSJONS OCH STICKAN OLANDER 13.00-15.00
Slöjd Stockholm

Prova på att lappa och laga. Tips från experterna.

Se hela programmet för Folk och kultur>