Spinna på spinnrock

Plats: Heleneborgsgatan 7, Stockholm

OBS! Kursen är uppskjuten till hösten 2020 pga rådande pandemi. Nytt datum kommer under våren.

 

Från ullfiber till färdigt garn!
Det här är en kortkurs där du får en sammanfattande introduktion och hinner prova på att karda och spinna på slända och spinnrock. En helg för dig som vill uppleva magin när fibrer förvandlas till tråd. 

Under helgen hinner ni med en kort genomgång av olika får- och ulltyper och hur man hanterar ull. Du lär dig att förbereda ullen genom kardning, du hinner öva lite och utveckla känsla för fiber och teknik. Därefter prövar och övar ni att spinna på slända och spinnrock, beroende på dina egna förkunskaper och erfarenheter. Vi har olika sländor och spinnrockar som du kommer att få prova och använda. Det blir också tid för goda samtal om ullens nytta och användningsområden i dag.

Kursledare är Stina Wåhlmark, erfaren spinnare som under många år undervisat i spånad på slända och spinnrock. Stina har också fött upp egna får på sin gård i Odensala Märsta.

Kurslängd: 16 studietimmar
Material: Material finns att tillgå på plats och en liten materialkostnad tillkommer.
Nivå: Grundkurs. Har du spunnit förut och känner dig lite ringrostig är den här helgen ett bra tillfälle att friska upp gamla kunskaper eller öva handlag. Är du nybörjare får du en bra start på vägen mot ditt egenhändigt spunna ullgarn.

Kursen är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm och Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

close-icon