Till innehållet

Spinn med färg

Plats: Östgötagatan 11 A, Stockholm

OBS! INSTÄLLT

En kurs för spinnare med Stefan Moberg.

Färg är något som finns runt omkring oss dygnet runt och färg påverkar oss på en rad olika sätt. Olika kombinationer av färger kan både få oss att älska något eller tvärt om rent av må illa. Färg kan dämpa något eller få det att sticka ut. Färg kan lugna ner oss eller stressa upp oss.

Som spinnare har vi en rad olika verktyg för att arbeta med färg, i olika stadier av arbetet. Vi kan färga ullen innan vi spinner den, vi kan karda eller kamma ihop olika nyanser av den för att uppnå olika färgeffekter. Vi kan till och med blanda färgerna direkt vid spinnrocken. Vi kan även jobba med de naturliga färgerna från fåren.

I den här kursen kommer vi att titta närmare på alla de här alternativen och även prova på en del av dem. Vi går igenom en introduktion av färgläran och pratar om olika tekniker för att färga både ull och det färdiga garnet. Vi färgar prover och spinner dem. Vi spinner självrandande garner där färgerna flyter in och ut i varandra i fraktalspinning och garner med distinkta partier i olika färger.

Lärare: Stefan Moberg
Kurslängd: 14 studietimmar
Materialkostnad: 200 kr tillkommer
Förkunskaper: Kursen vänder sig till dig som kan spinna en tråd och arbeta självständigt vid spinnrocken.

Kursen är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm och Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

close-icon