Till innehållet

Shibori

Plats: Alstaviksvägen 11 A, Stockholm

Vackert, fascinerande och otroligt roligt!
En introduktion till reservagefärgningens fantastiska värld av textilkonstnären och designern Tomas Robefelt.

Shibori är en textil färgningsteknik med rötterna i Japan, som ger vackra mönster med hjälp av veck och vikningar av tyget. Man hindrar (reserverar) helt enkelt färgen från att nå delar av tyget och bildar på så vis mönster.

Kursen riktar sig till den som vill veta mer om Shibori och andra reservagefärgningstekniker och till den som vill lära sig en enkel färgningsmetod med stora möjligheter som går att använda hemma.

Under kursen går vi igenom olika färgningstekniker, färgtyper och vilka material de passar för. Vi fördjupar oss i Shibori och förenklad kypfärgning av bomull, linne, viskos och andra cellulosafibrer samt silke.

Du tar själv med sådant du vill färga, t.ex. tyger, t-shirt, skjorta, kjol, klänning, sjal eller duk. Det finns även en del tyger att köpa på plats.

Kursen leds av Tomas Robefelt som är textilkonstnär och designer med stor erfarenhet av både textil och färgningstekniker. Tomas har länge arbetat med Shibori och andra reservagefärgningstekniker i sin produktion och är medlem i Svenska Shiborisällskapet.

Se mer av Tomas arbeten på: www.robefelt.se

Lärare: Tomas Robefelt

Kurslängd: 16 studietimmar

Plats: Alstaviksvägen 11 A, Stockholm

Material: Beroende på vad man hinner med och väljer att göra tillkommer en materialkostnad på 100 – 500 kr.

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Kursen är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm och Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm.

close-icon