Till innehållet

Mending workshop – synliga lagningar

Plats: Second Sunrise, Katarina Bangata 69, Stockholm

Med anledning av nya boken Lappat och Lagat som släpps den 25/10 bjuder vi tillsammans med Second Sunrise in till klädlagningsworkshop med Kerstin Neumüller!

Under två torsdagskvällar träffas vi i verkstan hos Second Sunrise och med fokus på handsömnadstekniker visar Kerstin olika sätt att få favoritgarderoben att hålla längre. Kvällen börjar med en diskussion ledd av Kerstin, som visar prover på olika lagningstekniker och andra inspirerande saker, sedan syr vi.

Ta med de plagg du vill laga, så diskuterar vi tillsammans hur det kan göras bäst! En grunduppsättning av lagningsmaterial finns tillgängligt, men om du vill laga ett plagg med ett speciellt material är det bra att ta med sig det.

Ur boken Lappat och lagat, Skjorta med förstygn.

1 November – Synliga lagningar. Vi pratar Sashiko, visual mending, vilka trådar som är roligast att sy med och huruvida det alltid är lämpligt med synliga lagningar.

8 November – Osynliga lagningar. Prova på osynliga jeanslagningen, att trolla bort ett hål på ett stickat plagg eller kanske att konststoppa! Diskussionen kommer röra sig kring tid och noggrannhet vs petighet.

Inga förkunskaper krävs! Begränsat antal platser!

Kontaktuppgifter, anmälan och mer info hittar du här!

Workshoparna är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm och Second Sunrise.

close-icon