Till innehållet

Lärarfortbildning v. 44

Slöjd Stockholm och Sörmlands museum gör gemensam sak och erbjuder lärarfortbildning under höstlovet v. 44. Vi erbjuder två dagars fortbildning med fokus på trä den ena dagen och textil den andra. Du kan välja att delta i båda eller bara den ena dagen. 

Onsdag den 28 oktober kl 9:30-16:30 Inspirationsdag med täljning på Sörmlands museum i Nyköping 

En heldag i täljandets tecken och en inspirerande workshop med kniv och färska täljämnen där du, utifrån egen erfarenhet och kunskap, utvecklar din täljförmåga. Slöjd är händernas språk och därför har vi bjudit in Anja Sundberg att leda workshopen och visa hur hennes händer talar. Anja har bland annat slöjdat rekvisita till Sörmlands museum.  

Dagen bjuder också på guidad visning i museets samlingar, verktygs-snack och slöjd-prat med länshemslöjdskonsulenterna Helena Åberg och Mattias Broström samt tid för god mat och goda samtal i museets restaurang.  

Torsdag den 29 oktober kl 9:30-16:30 Inspirationsdag med broderi på Etnografiska museet i Stockholm. 

En inspirationsdag med fritt broderi i fokus, där du under ledning av Karin Derland utvecklar dina broderiförmågor. Karin berättar om sin syn på broderiet som medium och hur hon arbetar. Hon delar generöst med sig av sina inspirerande metoder och tips för att locka fram mönster och bilder med nål och tråd på ylletyg. Karin Derland är textilkonstnär och författare till boken Brodera Fritt På Ylle (Hemslöjdens Förlag) 

Dagen bjuder, utöver workshop med föreläsning och broderi, på guidad visning av utställningen Human Nature, slöjd-prat med länshemslöjdskonsulenterna Maria Neijman och Lotta Sone Åséll samt tid för god mat och goda samtal i museets restaurang. 

Pris: 350 kr per dag för dig som är verksam i Sörmlands eller Stockholms län  
eller 500 kr per dag för dig som är verksam i ett annat län. 

Vad ingår: Workshop, guidad visning, slöjdmaterial, lunch och kaffe (ev. resa bokar du och bekostar själv). 

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs. 

När får jag veta om jag fått en plats: Du får en bokningsbekräftelse när du anmäler dig och när anmälan stänger i början av oktober kommer en kallelse med all nödvändig info (tiderna kan komma att justeras något). Landar du en reservplats hör vi av oss i tur och ordning om det blir några återbud.  

Hur betalar jag: Vi skickar en faktura i samband med kallelsen, till den fakturamottagare du anger när du anmäler dig.  

Fortbildningsdagarna är ett samarbete mellan länshemslöjdskonsulenterna vid Sörmlands museum och Slöjd Sthlm, Stockholms läns museum. 

Anmälningslänk till Broderi 
Anmälningslänk till Täljning

close-icon