Till innehållet

Lapp vid lapp och många stygn – sy en marsma

 

Kursen är inställd!

På den här kursen får du sy en egen marsma (en traditionell förvaring för sysaker), en praktisk projektpåse eller en fin lösficka.

En riktigt användbar förvaring för de viktigaste sysakerna, en rejäl påse för stickningen eller en extra snygg lösficka att använda till den superfina kjolen (som bara hänger i garderoben för att den saknar fickor) – användningsområdena är många och behovet är stort. Det här är kursen för dig som saknar fina påsar och går och längtar efter enkla stygn och vackra tyglappar i skön samklang. Det är dags att göra en djupdykning i gömmorna och låta alla sparade tygsnuttar, band och knappar få nytt liv.

Kursledaren Eva Eriksson är en mästare på att foga ihop små tyger till en vacker helhet, för hand, med hjälp av enkla stygn och nål och tråd. Under Evas ledning bygger ni upp kompositionen bit för bit och skapar ett unikt tyg som utgör grunden för resten av arbetet. Till inspiration bjuder Eva på sin rika samling av sypåsar, provlappar, foton, äldre textilier och broderier från olika hörn av världen. Eva har också förberett tydliga arbetsbeskrivningar.

Kursledare: Eva Eriksson, textilare, pedagog och sedan länge djupt intresserad av folklig dräkt och svunna tider – loppisar och andra ’skattkistor’ är tillsammans med Kina en annan passion i livet.
Kurslängd: 14 studietimmar
Datum: Två lördagar med sytid emellan, den 28 mars och den 18 april 2020
Material: Du tar i första hand med eget material. Ett begränsat utbud finns till försäljning
Nivå: För alla, nybörjare så väl som syvana

Mer av Eva på Instagram

Kursen är ett samarbete mellan Slöjd Sthlm och Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

close-icon