Till innehållet

Lapp vid lapp och många stygn

Plats: Heleneborgsgatan 7, Stockholm

INSTÄLLT!

Gör reparationen till en dekoration! En inspirationskurs för dig som inte vill slänga bort favoritplagget bara för att det blivit ett litet hål. Ett tillfälle att göra snygga synliga lagningar på kläder och textilier.

Ni träffas under två lördagar och har tid att sy hemma mellan träffarna. Så gör en djupdykning i dina gömmor och leta fram det du har av band, knappar, tyglappar, tråd och andra sparade skatter. Med enkla stygn på vävt och stickat skapar ni sedan något nytt och vackert av det som nyss var nött och trasigt.

Ni syr för hand, och bygger bit för bit upp reparationen. Till inspiration bjuder Eva på sin rika samling av provlappar, foton, äldre textilier, broderier och lagningar från olika hörn av världen.

Eva Eriksson är rutinerad textilare, pedagog och sedan länge väldigt intresserad av folklig dräkt, lappar och stygn. Svunna tider, loppisar och andra “skattkistor” är tillsammans med Kina en annan passion i livet. Läs mer om Evas arbete här: Evahandablogg och här: Instagram evahanda.se

Lärare: Eva Eriksson
Kurslängd: 14 studietimmar
Datum: 23 mars och 6 april kl 10-16
Nivå: Nybörjare och erfarna
Material: Ta i första hand med eget material, ett begränsat utbud finns till försäljning, info om vad du behöver kommer i kallelsen.

Kursen är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm och Studieförbundet Vuxenskolan

 

close-icon